Указания за употреба:

  1. Cropaid® Antifrost  и  Cropaid® Antiheat  имат кисела реакция (pH). Те не трябва да се смесват с химикали, пестициди или прилепители  с pH над 7, тъй като ще се блокира действието им. За да се получи максимален ефект трябва да се използва нехлорирана вода. Ако  разполагате само с вода (чиято  pH е над 7), трябва да изберете една  от следните две възможности. Първата е – да изчакате нивото на хлора  във водата да е минимално и едва след това да се смеси определения препарат с водата в резервоара. Втората  възможност е по-добрата – добавя се във водата химикал за понижаване на pH  и  едва тогава се смесва с препарата.
  2. Изберете тихо време за третирането с препарата. Целесъобразно е да се пръска с фина струя. Ако не вали след третирането, препаратите ще осигурят защита след около 6 часа. Третиране поне 6 часа преди настъпването на студа ще осигури добра защита. Най-добра е защитата ако пръскането се извърши 2 дни преди опасното понижение на температурите.
  3. През зимните месеци се препоръчва да се третира при температура на въздуха за растенията отглеждани на открито над 9 оС, а при тези в оранжерии – при температура над 12 оС. Ако това не е възможно да се прилага през най-топлото време на деня.

През лятото се препоръчва да не се пръска при екстремно високи дневни температури, а през другите часове на денонощието.

  1. Cropaid® Antifrost и Cropaid® Antiheat имат различно ниво на въздействие върху различните растения. Това зависи от възрастта на растенията, техните генетични заложби, конкретните почвено-климатични условия, останалите  използвани  торове  и др. Разтворът  трябва хубаво да се размеси за да сте сигурни, че препаратът  е напълно разтворен. Не трябва да се пръска когато растенията са подложени на силен стрес поради екстремна суша или прекалена липса на хранителни вещества. Препаратите ще осигурят много по-добри резултати за здравите растения. Те обаче няма да излекуват заразените от болести или неприятели растения.
  2. Препаратите трябва да се съхраняват при температури  от  10 оС  до 30 оС. Срокът  на  годност на препаратите  е  до  3 г.

 

Указания за използване при отделните култури:

I. Овощни култури (праскови, кайсии, сливи, череши, вишни, ябълки, круши, орехи, бадеми, лешници, малини, къпини и др.).

1-во пръскане – наесен през октомври или ноември, преди или непосредствено след опадването на листата.

2-ро пръскане – напролет. За да се приложи правилно, трябва да се следи прогнозата за времето за да се третира за максимален ефект най-късно 2 дни преди риска от измръзване.

След 15 дни, ако има нова опасност от студ, отново се третира.

След пролетните мразове може да се третира през 15-20 дни за подобряване на минералното хранене, качеството на продукцията и др.

Дозата за пръскане за всяко едно третиране е 500 ml от препарата за 100 литра вода, като с този разтвор се третира площ от 2 дка.

II. Ягоди – преди засаждането на растенията, разсадът се потапя в разтвор от препарата (450 ml за 100 литра вода). При риск от измръзване или за подобряване на добива и качеството на плодовете да се пръска през 15 дни.

III. Цветя (на открито и в оранжерии) – когато има риск от измръзване се пръска с 450 ml от препарата, разтворен в 100 литра вода.

IV. Картофи – преди засаждането клубените се потапят в разтвор от 450 ml препарат в 100 литра вода. Следващото пръскане – при поява на листата. След това при риск от студ и измръзване да се пръска през 7-10 дни.

V. Зеленчуци (домати, пипер, краставици, тиквички и много други) – преди сеитбата, семената се поставят върху суха, чиста кърпа и се пръскат с 500 ml от препарата, разтворен в 100 литра вода. Семената се разбъркват добре, оставят се да изсъхнат и се сеят. След поникване на семената ако има риск от студ и измръзване на растенията, пръска се със същата доза. След това за да се подобри добива и качеството на продукцията може да се пръска на всеки 15 дни.

VI. Земеделски култури. При хидропонно отглеждане – 5 литра от препарата на 10 000 литра вода. При фертигация (подаване на разтворени минерални торове с поливната вода) – 2 литра от препарата за всеки 10 kg разтворим тор. Разтворими торове.

 

Контакти: Дистрибутор ТОЙОТА  ЛАНД  ЕООД

България, 4000  Пловдив,  Пл. ,,Александър Малинов“  № 3

GSM: 0888 94 97 56

GSM: 0899 97 90 62